جیمزوب چیزهای عجیبی را در یک سیاره کشف نموده است!

به گزارش وبلاگ عکس، تلسکوپ فضایی جیمز وب، اوج فناوری رصد نجومی، بار دیگر توانایی بی نظیر خود را نشان داد. تیمی از ستاره شناسان اروپایی، با یاری های قابل توجهی از موسسه نجوم در KU Leuven، از تلسکوپ وب برای کشف اسرار یک سیاره فراخورشیدی منحصر به فرد، WASP-107b استفاده نموده اند. آنها کشفی نموده اند که درک ما از شکل گیری و تکامل سیاره ها را تغییر می دهد.

جیمزوب چیزهای عجیبی را در یک سیاره کشف نموده است!

تینا مزدکی- WASP-107b یک سیاره فراخورشیدی معمولی نیست. این یک غول گازی است که از نظر جرم شبیه به نپتون است، اما تقریباً به بزرگی مشتری است و به دور ستاره ای سردتر و جرم کمتر از خورشید ما می چرخد.

این مقدار خارق العاده و چگالی کم توصیف کرکی بودن آن را به ارمغان آورده است، کیفیتی که به اخترشناسان این امکان را می دهد تا تقریباً 50 برابر عمیق تر از آنچه در سیاره ای مانند مشتری ممکن است در جو آن کاوش نمایند.

مطالعه جو WASP-107b به چندین اکتشاف روشنگرانه منجر شده است. ابتدا وجود بخار آب، دی اکسید گوگرد و ابرهای سیلیکات را آشکار کرد. جالب اینجاست که متان، یک گاز گلخانه ای رایج، وجود نداشت. این غیبت نشان دهنده یک فضای داخلی بالقوه گرم است که بر حرکت گرما در جو سیاره نور می تابد.

تشخیص دی اکسید گوگرد به ویژه شگفت آور بود. برخلاف مدل های قبلی که عدم وجود آن را پیش بینی می کردند، محققان دریافتند که کرکی بودن WASP-107b باعث تشکیل این گاز می گردد.

طبیعت سردتر ستاره میزبان فوتون های پرانرژی کمتری ساطع می نماید، اما به علت ماهیت کرکی سیاره فراخورشیدی، این فوتون ها می توانند به اعماق جو نفوذ نمایند. این باعث تسهیل واکنش های شیمیایی برای فراوری دی اکسید گوگرد می گردد.

این مطالعه بعلاوه اولین شناسایی قطعی ترکیب شیمیایی ابرهای مرتفع در یک سیاره فراخورشیدی را نشان می دهد. این ابرها که از ذرات کوچک سیلیکات، ماده اولیه تشکیل دهنده ماسه، ساخته شده اند، تا حدی بخار آب و دی اکسید گوگرد موجود در جو را پنهان می نمایند.

در زمین، آب در دماهای پایین تری یخ می زند، اما در سیارات گازی مانند WASP-107b، با دمای حدود 500 درجه سانتی گراد، ذرات سیلیکات می توانند یخ بزنند و ابرها را تشکیل دهند.

دکتر میشیل مین، یکی از نویسندگان اصلی، شرح می دهد: این ابرهای شنی در ارتفاعات جو باید به این معنی باشد که قطرات باران ماسه در لایه های عمیق تر و بسیار داغ تر تبخیر می شوند و بخار سیلیکات به دست آمده به طور مؤثری به سمت بالا حرکت می نماید، جایی که دوباره متراکم می شوند. تا یک بار دیگر ابرهای سیلیکات تشکیل گردد.

پروفسور Leen Decin از KU Leuven، نویسنده اصلی، بر اهمیت ابزار MIRI JWST در این مکاشفات تأکید می نماید و می گوید: JWST متحول نماینده بینش ما از سیاره های فراخورشیدی است و بینش های بی سابقه ای را با سرعت قابل توجهی ارائه می نماید. این تحقیق نه تنها پیچیدگی های WASP-107b را آشکار می نماید، بلکه افق های ما را در درک اتمسفرهای فراسیاره ای توسعه می دهد.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

227227

منبع: خبرآنلاین

به "جیمزوب چیزهای عجیبی را در یک سیاره کشف نموده است!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جیمزوب چیزهای عجیبی را در یک سیاره کشف نموده است!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید