اسپیس ایکس انتها تصویر سفینه حمل انسان به مریخ را رونمایی کرد
به گزارش وبلاگ عکس، اسپیس ایکس خاتمه از بدنه سفینه غول پیکر استارشیپ رونمایی کرد که در سال های نه چندان دور صد ها انسان را برای زندگی به سیاره سرخ حمل خواهد نمود.

به گزارش خبرنگار ، ایلون ماسک مدیرعامل شرکت اسپیس ایکس به تازگی تصاویری از سفینه فضایی استارشیپ منتشر نموده است. تاکنون نمونه های اولیه این سفینه فضایی که از جنس استیل است رونمایی شده بود و اکنون پس از طی چند آزمایش برای آنالیز عملکرد موتور های سفینه، ایلون ماسک طرح نهایی سفینه فضایی را منتشر نموده است.
سفینه فضایی استارشیپ Mk1 حدود 50 متر طول دارد و زمانی که مخزن سوخت آن پر باشد وزنش به حدود 1400 تن می رسد، هرچند کارشناسان اسپیس ایکس اعلام نموده اند در نظر دارند در آینده وزن سفینه را کاهش دهند تا سرعت آن افزایش و احتیاج به استفاده از مقدار زیاد سوخت در آن کاهش یابد.
افزون بر سفینه فضایی استارشیپ، اسپیس ایکس نمونه پیشرفته از طراحی جدید موشک فضایی سوپر هِوی را هم رونمایی نموده است که سفینه استارشیپ را از مدار کره زمین خارج خواهد نمود.
قرار است از سوپرهوی و استارشیپ برای انتقال گردشگران و فضانوردان به کره ماه، سیاره مریخ و ماموریت های دیگر در فضای عمیق استفاده شود.
به گفته مقام های اسپیس ایکس، قرار است ماه آینده سفینه فضایی استار شیپ مورد آزمایش قرار گیرد که آزمایشی بدون سرنشین خواهد بود و در آن موشک فضایی به ارتفاع 20 کیلومتری سطح زمین می رسد و دوباره به زمین بازمی شود.
ساخت موشک و سفینه فضایی در سایت بوکاچیکا در جنوب تگزاس انجام می شود. سفینه فضایی استارشیپ دارای 6 صندلی برای فرود بر سطوح مختلف است تا تعادل آن در زمان فرود بر سیاره ها به خوبی تامین شود، از جمله دیگر نکات منحصربه فرد در طراحی این سفینه فضایی دارا بودن دو باله بزرگ در پایه خود به جای طراحی معمول سه باله در پایه است.
اسپس ایکس در اندیشه ساخت تمدنی جدید از انسان ها روی سیاره سرخاکنون دو نمونه از سفینه فضایی یکی در سایت بوکاچیکا و دیگری در فلوریدای آمریکا با نام های MK1 و MK2 در دست ساخت است و به گفته مقام های اسپیس ایکس پس از انتها آزمایش های زیر مداری انتها سفینه های فضایی راهی سفر های فضایی خواهند شد، موتور به کار رفته در سفینه فضایی استارشیپ از نوع رپتور، یکی از پیشرفته ترین موتور های فضایی درجهان است.
بنا بر پیش بینی ها قرار است موشک استارشیپ حدود 100 فضانورد را همراه خود به سیاره مریخ و سفر های فضایی ببرد. این سفینه فضایی دارای 6 موتور رپتور خواهد بود و موشک سوپرهوی که آن را از جو زمین خارج می نماید دارای 35 موتور رپتور است.
اسپیس ایکس اعلام نموده است اولین پرواز های استارشیپ و موشک فضایی سوپرهوی با هدف های تجاری مانند حمل ماهواره های مخابراتی و ارتباطی خواهد بود و به تدریج از این موشک در سفر های فضایی استفاده خواهد شد.
یوساکو میازاوا، میلیاردر ژاپنی اولین گردشگر فضایی اسپیس ایکس، قرار است به همراه تعدادی از هنرمندان در سال 2023 با استفاده از سفینه فضایی استارشیپ سفری به مدار کره ماه انجام دهد و برای این کار مبلغ بالایی پرداخت نموده است.
ایلون ماسک اعلام نموده است به بودجه ای افزون بر 1.3 میلیارد دلار برای ادامه پروژه ساخت استارشیپ احتیاج دارد که آن را از راه ارسال ماهواره های مخابراتی و سفر های تجاری با استفاده از موشک های فضایی انجام خواهد داد.
به گفته کارشناسان اسپیس ایکس سفینه فضایی استارشیپ از نوعی طراحی شده است که بتواند در ماموریت های مختلف مورد استفاده قرار گیرد و پس از انتقال انسان ها به سیاره مریخ دوباره به زمین بازشود.
منبع: space
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان