دودی شدن چشمانتان را تیره و تار می نماید، بلا هایی که بیخ گوش سیگاری هاست

به گزارش وبلاگ عکس، امروزه ضرر و زیان های جسمی، روحی، معنوی، فرهنگی و اقتصادی ناشی از مصرف دخانیات بر کسی پوشیده نیست.

دودی شدن چشمانتان را تیره و تار می نماید، بلا هایی که بیخ گوش سیگاری هاست

به گزارش خبرنگار ، جوان است و جاهل، 18 سال سن بیشتر ندارد، نخ سیگار را در میان انگشتان دست چپش گرفته و پُکی محکم به آن می زند، وقتی می خواهد دود را از دهان خارج کند احساس رضایت می نماید، احساسی شبیه قدرت یا توهم آن؛ ناراحتی های پشت سرهمش در دوران نوجوانی و جوانی او را به این راه کشاند.

می گوید روزهای اول به من می گفتند که با یک نخ، سیگاری نمی شوی، بِکِش بلکه کمی آرام شوی، به مرور زمان احساس رضایت پس از سیگار کشیدن سراغش می آید؛ احساس آرامش و بیخیالی گویی خود را اینگونه راضی نگه می دارد اما نمی داند که مرگ تدریجی خود را رقم زده است.

سیگار کشیدن در محیط بسته خطرات بیشماری دارد

از عوارض وحشتناک سیگار چه می دانید؟

امروزه ضرر و زیان های جسمی، روحی، معنوی، فرهنگی و اقتصادی ناشی از مصرف دخانیات بر کسی پوشیده نیست، طبق آمار سازمان جهانی بهداشت مصرف دخانیات عامل نود درصد سرطان های ریوی و یکی از عوامل اصلی مرگ و میر های ناشی از بیماری های قلبی و عروقی در جهان شناخته شده است.

نتایج تحقیقات حاکی از آن است چنانچه افراد در سنین نوجوانی شروع به کشیدن سیگار نمایند و 20 سال یا بیشتر به این عمل ادامه بدهند بین 20 تا 25 سال زودتر از افرادی که به هیچ وجه در زندگی سیگار نکشیده اند، خواهند مرد.

تنها سرطان ریه یا بیماری های قلبی پیامد های استعمال دخانیات نیست بلکه مجموعه ای از مسائل و مسائل بهداشتی در ارتباط با مصرف مواد دخانی وجود دارد که می تواند به لحاظ شرایط جسمانی و مقاومت ایمنی در افراد سیگاری بروز می نماید.

ضرر سیگار بعد از غذا به اندازه 10 سیگار

چرا جوانان سیگار می کشند؟

در برخی از جوانان، شروع مصرف سیگار، معمولاً با شروع دوره استقلال آنان همراه است؛ برخی از آنها، مصرف سیگار را نماد بزرگی، آقایی و بلوغ می دانند، عده ای هم علت سیگار کشیدن خود را، بیکاری و یک نواختی زندگی یاد می نمایند، برخی هم برای غلبه بر کم رویی سیگار می کشند.

پژوهش های جدید نشان می دهند سیگار به همان اندازه ای که می تواند به ریه ها آسیب برساند، موجب تضعیف توان بینایی می شود؛ تحقیقات جدید بر روی افراد سیگاری ثابت نموده مواد شیمیایی موجود در سیگار با اثرگذاری بر روی چشمانتان در دراز مدت، بیناییتان را هدف قرار می دهد.

تاثیر اصلی این مواد شیمیایی موجود در سیگار، بر روی شبکیه چشم است و در اصل، موجب تخریب و تضعیف این بخش به مرور زمان می شوند و احتمال از دست رفتن بینایی در افرادی که معتاد به سیگار هستند، 16 بار بیشتر از افرادی است که سیگار نمی کشند!

ضرر تنهایی، بدتر از مضرات سیگار است

سیگار چه تاثیری در چشم و اعضای بدن دارد؟

سعید یادگاری فوق تخصص جراحی چشم در گفت وگو با خبرنگار ، اظهار کرد: سیگار یک اثر عمومی در کل بدن از جمله عروق خونی دارد که در چشم نیز اتفاق می افتد و باعث می شود خشکی چشم رخ دهد که فرد احساس خارش، سوزش و احساس جسم خارجی در چشم دارد که به علت تنگ شدن عروق چشم رخ می دهد.

وی ادامه داد: سیگار باعث افزایش میزان آب مروارید می شود و سن بروز این بیماری را کمتر می نماید؛ بدین معنا که اگر فردی قرار است در 70 سالگی مبتلا به آب مروارید شود در سن کمتر مبتلا خواهد شد.

یادگاری اضافه نمود: سیگار اثر در شبکیه چشم دارد و باعث ایجاد تغییرات در سلول شبکه می شود و قدرت توانایی را کم می نماید؛ در عصب چشم گاهی باعث نابینایی یک یا 2 چشم می شود و به عصب چشم نیز آسیب می رساند و اصولا دید را از بین می برد و قابل برگشت نیست.

این فوق تخصص جراحی چشم تشریح کرد: سیگار در کسانی که تیروئید پرکار یا کم کار دارند باعث افزایش عوارض چشمی می شود ؛ این عوارض در طی چندین سال اتفاق می افتد که به افراد در قدم اول توصیه می شود تغذیه سالم داشته باشند و ورزش نمایند.

وی اضافه نمود: عدم کنترل فشارخون، چاقی و عدم تحرک باعث بروز بیماری های مختلفی می شود و سیگار کشیدن باعث افزایش بیماری ها می شود؛ تغذیه سالم، ورزش، کنترل فشارخون و کاهش استرس اصلی ترین کاری است که افراد باید انجام دهند.

سیگارهاى الکترونیکى؛ گرگی در لباس میش/ آیا ویپ در ترک سیگار مؤثر است؟

بعد از ترک سیگار چه اتفاقی برای بدنتان می افتد؟

این فوق تخصص جراحی چشم ادامه داد: افراد سیگاری نه تنها سلامتی خود را در معرض انواع بیماری های خطرناک قرار می دهند، بلکه باعث رنجش و آزرده خاطر شدن اطرافیانشان هم می شوند؛ متأسفانه امـروزه برخی افراد سیـگار کـشـیـدن را نشانـه بلـوغ و یـا حتی کلاس می دانند و با پک زدن هـای آنچنانی سعی در خودنمایی و فخرفروشی دارند.

یادگاری اعلام کرد: 20 دقیقه بعد از استعمال آخرین سیگار، فشارخون شما پایین می آید و به سطح معمولى می رسد؛ درجه حرارت دست ها و پاهاى شما افزایش می یابد و به حد طبیعى می رسد؛ 8 ساعت بعد از ترک، منواکسید کربن در خون پایین می اید و به حد مطلوب می رسد و 24 ساعت بعد از ترک احتمال حمله قلبى در بدن شما کاهش می یابد.

این فوق تخصص جراحی چشم گفت: دو هفته تا سه ماه بعد از ترک، گردش خون شما پیشرفت می نماید و عملکرد ریه نیز تا 30 درصد افزایش می یابد؛ یک تا 9 ماه بعد از ترک سرفه، ترشحات و گرفتگى سینوس، خستگى و کوفتگى و میزان کم آوردن نفس کاهش می یابد. موهاى ریزى که با حرکت دودى شکل خود خلط را به بیرون از ریه می رانند، دوباره وظیفه طبیعی خود را در ریه شروع می نمایند و توانایى جابه جایى خلط را به دست مى آورند، ریه را تمیز می نمایند و به این ترتیب عفونت کاهش می یابد.

وی اضافه نمود: ترک سیگار به شما یاری می نماید تا عوامل زیان آور تنباکو را در ظاهر خود از بین ببرید؛ چین و چروک زودرس در پوست، بوى بد دهان، زردى دندان ها، بیمارى هاى لثه، بوى بد لباس ها، زردى دست ها. پشت پا زدن به عادت استعمال تنباکو مزایاى دیگرى نیز به ارمغان مى آورد که شما خیلى زود متوجه آن خواهید شد، تعدادى از این مزایا در هفته هاى اول به تدریج پدیدار می شود و زندگى شما را روز به روز لذت بخش تر می نماید.

: با این 4 قانون وسوسه کشیدن سیگار را ترک کنید

یادگاری تشریح کرد: 10 سال بعد از ترک، نرخ مرگ ناشى از سرطان ریه نسبت به کسانى که به سیگار کشیدن خود ادامه می دهند، نصف می شود، احتمال ابتلا به سرطان دهان، گلو، مرى، مثانه، کلیه و لوزالمعده نیز کاهش می یابد، 15 سال بعد از ترک، احتمال بیمارى هاى کرونرى قلب به اندازه یک غیرسیگارى کاهش می یابد.

هرساعت سیگار کشیدن چه بیماری به جانتان می اندازد؟ + اینفوگرافی

وی یادآوری کرد: غذا طعم بهترى پیدا می نماید، حس بویایى به حالت طبیعی خود برمی شود، براى فعالیت هاى روزانه مانند بالا رفتن از پله، کارهاى سبک خانه و غیره، نفس کم نمی آورید؛ امید دستیابی به سلامت بیشتر یک دلیل خوب براى ترک سیگار است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "دودی شدن چشمانتان را تیره و تار می نماید، بلا هایی که بیخ گوش سیگاری هاست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دودی شدن چشمانتان را تیره و تار می نماید، بلا هایی که بیخ گوش سیگاری هاست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید