طرز تهیه شیر برنج خوشمزه؛ یک پودینگ یا دسر سنتی ایرانی
به گزارش وبلاگ عکس، شیر برنج نوعی پودینگ یا دسر ایرانی است که از ترکیب شیر، شکر و برنج نیم دانه تهیه و به صورت سرد سرو می شود. شما همچنین می توانید شیر برنج را به صورت گرم به عنوان صبحانه، میان وعده و یا یک مدل افطاری ساده در نظر بگیرید.
در این مطلب می خوانید:
طرز تهیه شیر برنج اصیل ایرانی
نکات و ترفند ها برای خوشمزه تر شدن شیر برنج
طرز تهیه شیر برنج افغانی
طرز تهیه شیر برنج اصیل ایرانی
مواد لازم | |
شیر | 2 پیمانه |
برنج نیم دانه ایرانی | 1 پیمانه |
شکر | ¾ پیمانه |
روش تهیه
- برنج را به همراه دو تا سه پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید.
- زمانی که آب برنج به کمتر از نصف رسید، شیر و شکر را به برنج اضافه کنید و اجازه دهید تا دانه های برنج کاملا پخته و نرم شوند و اصطلاحا لعاب بیاندازند.
- پس از جا افتادن، این دسر خوشمزه را در ظرف مورد نظر بریزید و پس از رویه بستن با خلال پسته، بادام یا پودر دارچین و گل سرخ تزیین کنید.
نکات و ترفند ها برای خوشمزه تر شدن شیر برنج
- در صورت تمایل می توانید از زعفران، چوب دارچین، گلاب و یا هل برای طعم دادن به شیر برنج استفاده کنید.
- در صورتی که شیر برنج را به عنوان دسر در نظر گرفته اید، می توانید یک پیمانه شیر را با یک پیمانه خامه جایگزین کنید تا پودینگ خامه ای و لطیف تری داشته باشید.
- شما می توانید این دسر را با شیره انگور، عسل و یا مربای گل سرخ نیز سرو کنید. برای این منظور شکر را از دستور تهیه حذف کنید.
- برنج مرغوب ایرانی مهم ترین فاکتور برای تهیه شیر برنج است. بهتر است برنج را از شب قبل خیس کرده باشید و اطمینان حاصل کنید که برنج کاملا پخته و نرم شده باشد.
طرز تهیه شیر برنج افغانی
مواد لازم | |
برنج | 500 گرم |
شیر تازه گاوی پر چرب | سه و نیم لیتر |
نمک | 30-50 گرم |
پودر هل | نیم قاشق چایخوری |
عرق گلاب | 5 قاشق غذاخوری |
قیماق یا سرشیر | 2-3 قاشق غذاخوری (اختیاری) |
پودر دارچین ، خلال پسته ، مربای میوه | به میزان لازم |
روش تهیه
- برنج را شسته و یک شب با یک لیتر شیر خیس کنید.
- فردای آن روز، برنج را همراه با شیر در دیگ نسوزی بریزید و روی حرارت بگذارید.
- اجازه دهید تا آهسته آهسته شیر گرم شود.
- پس از آنکه شیر به جوش آمد، حرارت را تا آخرین درجه ممکن کم کرده و بگذارید به آهستگی بپزد.
- دو لیتر باقی مانده شیر را طی دو مرحله به مواد اضافه کنید.
- مدت طبخ، 30 الی 40 دقیقه است. در این بین هر چند دقیقه یکبار باید مواد را هم بزنید تا ته نگیرد.
- همین که دانه های برنج مغزپخت شدند، نمک، هل و گلاب را اضافه کرده و خوب هم بزنید.
- برای چند دقیقه دیگر، اجازه دهید شیربرنج روی حرارت بسیار کم، پخته شود.
- اما در این بین همچنان مراقب باشید تا شیر زیاد تبخیر نشود تا بعد از سرد شدن زیاد سفت نشود. (به اندازه ای غلیظ باشد که ملاقه به راحتی داخل دیگ بشود؛ در این صورت دسر ما آماده است.)
- شیر برنج را در ظروف سرو بکشید و اجازه دهید سرد شوند.
- در آخر روی شیرنج را با پسته، بادام و مربای میوه تزیین کنید.
حرف آخر
همانطور که می دانید گلاب معمولا پایه ثابت دسر های ایرانی است. در مناطقی از ایران مانند تبریز، شیر برنج را با مربای گل سرخ سرو می کنند. اگر شما نیز تمایل دارید شیر برنج را به همراه مربای گل سرخ امتحان کنید، می توانید طرز تهیه مربای گل سرخ را در این مطلب دنبال کنید.
از قلم نیاندازید که تجربیات و سوالات خود را در انتهای این مطلب با ما و سایر همراهان انگیزه به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در اسرع وقت جوابگوی سوالات شما خواهند بود.
منبع: مجله انگیزه