مقایسه مدل اگزینوس گلکسی S24 با مدل اسنپدراگون؛ بهتر یا بدتر از حد انتظار؟
به گزارش وبلاگ عکس، بازگشت تراشه اگزینوس سامسونگ به سری گلگسی S24 بار دیگر ما را با یک پرچمدار رده بالا روبرو نموده است که بسته به محل سکونت شما دارای تفاوت های کلیدی در سخت افزار است. البته سال جاری تمام مدل های s24 اولترا از اسنپدراگون 8 نسل 3 بهره می برند ولی از سوی دیگر فقط ساکنان آمریکا، کانادا، چین، تایوان و هنگ کنگ، می توانند دو مدل دیگر این خانواده را با این تراشه دریافت نمایند. در نتیجه کاربران ایرانی هم با خرید مدل پلاس و معمولی سری گلکسی S24، با اگزینوس 2400 روبرو می شوند.
سایت Android Authority مدل اگزینوس و اسنپدراگون گلکسی S24 را از نظر عملکردی مقایسه نموده تا ببینیم آیا بین این دو مدل تفاوت قابل توجهی وجود دارد؟
اسنپدراگون از نظر عملکردی همچنان برنده است
با آنالیز مجموعه تست های صورت گرفته، متوجه می شویم که مدل اسنپدراگون 8 نسل 3 در تمامی بنچمارک ها نسبت به نسخه اگزینوس گلکسی S24 عملکرد بهتری دارد. البته این اختلاف بزرگ نیست؛ به عنوان مثال، در Geekbench 6 حدود 7 درصد و در PCMark حدود 5 درصد است. به علت شباهت قابلیت های پردازنده و حافظه دو گوشی، به احتمال زیاد در کارهای روزمره و حتی پردازش های سنگین متوجه این تفاوت عملکرد نخواهید شد. شاید جالب ترین نتیجه این باشد که طراحی 8 هسته ای قدرتمندتر اسنپدراگون عملکرد بهتری نسبت به طراحی 10 هسته ای اگزینوس ارائه می دهد.
با این حال، مجموعه تست های گرافیکی 3DMark نتایج با اختلاف بیشتری را نشان می دهد. در بنچمارک Wild Life، اسنپدراگون 8 نسل 3 پیروز شده 25 درصد عملکرد بهتری نسبت به اگزینوس ارائه دهد و در تست Wild Life Extreme تفاوت این دو به 18 درصد می رسد. تنها استثناء در این زمینه، تست Solar Bay است که از Ray Tracing استفاده می نماید و هر دو در این زمینه تقریبا عملکرد یکسانی دارند. این نشان می دهد پردازنده گرافیکی اسنپدراگون در این زمینه نمی تواند تمام توان بالقوه خود را به کار بگیرد.
تست های استرس یا فشار، پردازنده را برای مدت طولانی تحت فشار زیادی قرار می دهند تا معین گردد آیا برای مدت قابل توجه می توانند عملکرد خیلی خوبی ارائه دهند یا نه. با انجام تست های فشار، به وضوح معین می گردد که توان پایین خنک سازی در بدنه جمع وجور گلکسی S24 هیچ کدام از این دو پردازنده گرافیکی را قادر نمی سازد تا برای مدت طولانی با تمام توان خود کار نمایند. هر دو پردازنده تقریباً همزمان دچار افت عملکرد می شوند، اما مدل اسنپ دراگون بیشترین افت را نسبت به حدبیشتر توان خود تجربه می نماید.
این پردازنده در هر سه تست به ترتیب به 47.9%، 54.2% و 43.6% توان بالقوه خود سقوط می نماید. اگزینوس بعد از 20 دور اجرا به 54.9%، 56.5% و 60.3% حدبیشتر کارایی خود می رسد. با این حال، اسنپ دراگون 8 نسل 3 هنوز در رندرگیری معمولی از تراشه اگزینوس عملکرد بهتری دارد. تنها استثنا ردیابی پرتو است که با افزایش گرما، معماری AMD در آن پیشتاز می گردد. نکته جالب توجه این است که تراشه اگزینوس در هر سه تست دمای کمی بالاتر (حدود 2 درجه سانتی گراد گرم تر) نسبت به گوشی اسنپ دراگون تحت فشار دارد. خوشبختانه، دمای هیچ کدام از این دو گوشی از مرز نگران نماینده 50 درجه سانتی گراد فراتر نمی رود.
عمر باتری بهتر مدل اگزینوس گلکسی S24
در حالی که پردازنده اسنپ دراگون 8 نسل 3 از لحاظ عملکرد رجحان دارد، آزمایش های صورت گرفته نشان می دهند که کاربران گوشی های گلکسی S24 مجهز به پردازنده اگزینوس 2400 نسبت به همتایان خود که از اسنپ دراگون استفاده می نمایند، از عمر باتری بهتری برخوردار خواهند بود. این موضوع در مقایسه تراشه های نسل های پیشین مانند اسنپ دراگون 865 در مقابل اگزینوس 990 و اسنپ دراگون 888 در مقابل اگزینوس 2100 نیز مشاهده شده است.
البته در تمام سناریو ها مدل اگزینوس گلکسی S24 عمر باتری بهتری ارائه نمی دهد. مدت زمان ثبت عکس با دوربین در هر دو مدل تقریباً یکسان است و نسخه اسنپدراگون در ضبط ویدیوی 4K با سرعت فریم بر ثانیه، 16 درصد عمر باتری بیشتری دارد.
با این حال، مدل اگزینوس گلکسی S24 در پخش ویدیوی 4K و بعلاوه تست های عملکرد بازی 17 درصد و در تماس های تصویری زوم 14 درصد عملکرد بهتری در زمینه دوام باتری را ارائه می دهد. اما در این میان، پیروزی بزرگ مربوط به تفاوت 36 درصدی و پیروزی مدل اگزینوس در زمینه استفاده از مرورگر است. این تست برای بسیاری از کاربران اهمیت زیادی دارد زیرا در طول روز زمان قابل توجهی را به وب گردی اختصاص می دهند.
اما چرا شاهد چنین اختلافی در زمینه عمر باتری هستیم؟ چند احتمال وجود دارد. اول اینکه اگزینوس 2400 از دو هسته پردازشی کوچک تر اضافی و سرعت های کلاک پایین تر در هر ده هسته خود بهره می برد. استفاده از CPUهای با کلاک پایین برای کارهای سبک تر مانند مرور وب، باید انرژی کمتری مصرف کند زیرا کارهای پس زمینه بین هسته های کم مصرف تر توزیع می گردد. بعلاوه، ممکن است فرآیند ساخت 4 نانومتری نسل سوم (LPP+) سامسونگ به میزان یا حتی کمی کارآمدتر از فرآیند 4 نانومتری TSMC باشد که در اسنپدراگون 8 نسل 3 استفاده شده است.
قابلیت های مودم و مصرف انرژی مرتبط با جابجایی بین دکل ها، بر این نتایج تأثیر می گذارد. بنابراین تفاوت بین عمر باتری این دو مدل به نحوه استفاده کاربر هم بستگی دارد. با این حال بیشتر تست ها نشان می دهند که مدل اگزینوس گلکسی S24 می تواند عمر باتری بیشتری در اختیار کاربران قرار دهد.
سخن پایانی؛ مدل اگزینوس یا اسنپدراگون گلکسی S24؟
در نهایت با آنالیز این مدل ها، باید بگوییم که مهم ترین مزیت مدل اسنپدراگون، ارائه عملکرد بسیار بهتر برای گیمینگ است که البته در بازی های مبتنی بر RayTracing، اختلاف عملکرد خاصی بین این دو مدل دیده نمی گردد. از سوی دیگر، کاربرانی که از مدل اگزینوس استفاده می نمایند با عمر باتری بهتری روبرو می شوند.
اما در کل با توجه به اینکه خرید گلکسی S24 از یک منطقه دیگر و بهره گیری از مدل اسنپدراگون اصلا ساده نیست، عملا با اختلاف زیادی بین این دو مدل روبرو نمی شوید و فقط شاید بعضی گیمرهای حرفه ای بتوانند از نهایت توان مدل اسنپدراگون بهره ببرند.
منبع: Android Authority
منبع: دیجیکالا مگ