معمای دندان تازه کشف شده یک دختر بچه 160 هزار ساله!

به گزارش وبلاگ عکس، در یک کاوش باستانشناسی در غار های کشور لائوس در جنوب آسیا، دانشمندان به طور تصادفی دندان انسانی را یافته اند که به شکل جالب توجهی منشأ آن از همان جمعیت انسان باستانی است که برای اولین بار در غار دنیسوا Denisovans در کوه های آلتای سیبری (روسیه) شناخته شد. دنیسووان ها، گونه های خواهر انسان های امروزی بودند که بین 164000 تا 131000 سال پیش، در بسیاری از منطقه ها خارج از آفریقا پراکنده شده بودند.

معمای دندان تازه کشف شده یک دختر بچه 160 هزار ساله!

به گزارش وبلاگ عکس، تیم تحقیق این کشف بزرگ را در حفاری سال 2018 در شمال لائوس انجام دادند. غار تازه Tam Ngu Hao 2 که با نام غار کبرا شناخته می گردد، در نزدیکی غار معروف Tam Pa Ling واقع شده است، جایی که قبلاً فسیل های مهم انسانی 70000 ساله (هوموساپینس) در آن یافت شده بود. اما چه چیزی یک استخوان انگشت و تعدادی دندان فسیلی کشف شده در غاری در کوه های دورافتاده آلتای سیبری را به یک دندان تکی که در غاری در منظره ها سنگ آهکی منطقه ها گرمسیری لائوس یافت شده، متصل می نماید؟ تیم بین المللی از دانشمندان مطمئن هستند که این دو مکان باستانی علیرغم اینکه هزاران مایل از هم فاصله دارند، با گونه دنیسووایی ها مرتبط هستند.

فابریس دیمتر، نویسنده اصلی و استادیار دیرین انتروپولوژی در دانشگاه کپنهاگ، می گوید این فسیل نشان دهنده اولین کشف دنیسووا ها در جنوب شرقی آسیا است و نشان می دهد که دنیسووا ها حداقل تا لائوس در جنوب آسیا منتشر شده بودند و این با شواهد ژنتیکی موجود در جمعیت های امروزی آسیای جنوب شرقی مطابقت دارد. بعلاوه تجزیه و تحلیل بسیار دقیق شکل این دندان شباهت های بسیاری را با دندان های دنیسووا که در فلات تبت یافت شده است، نشان داد. این نشان می دهد که به احتمال زیاد دنیسوواها، بین 164000 تا 131000 سال پیش در منطقه ها گرمسیری شمال لائوس زندگی می نموده اند.

غار تام نگو هائو 2 در شمال لائوس

متأسفانه، برخلاف غار دنیسوا، آب و هوای استوایی و رطوبت بالا در لائوس به این معنی است که DNA باستانی این فسیل حفظ نشده است. با این حال، دانشمندان باستان شناسی پروتئین های باستانی را پیدا کردند که نشان می دهد فسیل متعلق به یک انسان جوان و احتمالاً زن است بین 3.5 تا 8.5 سال سن داشت. یک دختر بچه کوچک که حالا می تواند معمای بین دو گونه خواهر انسانی یعنی هموساپین ها (گونه ما) و دنیسووا ها را پس از مهاجرت به خارج از آفریقا آشکار سازد. هنوز ابهامات زیادی وجود دارد که این دختر بچه کوچک با چه کسانی در این غار همراه بوده است. حل این معما شاید امکان پذیر نباشد، زیرا طبیعت بارانی منطقه سبب سیل های متعددی می گردد که احتمالا کف غار ها را برای چندین بار شسته است.

غار دنیسوا در کوه های آلتای سیبری (روسیه)

با این همه دانشمندان در کنار دندان این دختر بچه، تعداد فسیل حیوان نیز یافته اند. فابریس دیمتر می گوید که رسوبات غار حاوی دندان های گیاه خواران غول پیکر، فیل های باستانی و کرگدن هایی بود که در محیط های جنگلی زندگی می کردند. اینکه چرا آثار این فسیل های حیوانی به جای مانده و فسیل های انسانی از میان رفته اند، هنوز بی پاسخ مانده است. دانشمندان می گویند آسیای جنوب شرقی کانون تنوع گونه های مختلف انسان بوده و حداقل پنج گونه مختلف، در زمان های مختلف اقامتگاه هایی را برای خود در این منطقه برپا نموده بودند. به نظر می رسد غار های آسیای جنوب شرقی می توانند سرنخ ها و شواهد بیشتری برای درک این روابط پیچیده جمعیتی ارائه دهند. نتایج این مطالعه در نشریه معتبر Nature Communications به چاپ رسیده است.

منبع: scitechdaily

ترجمه: مصطفی جرفی-وبلاگ عکس

منبع: فرارو

به "معمای دندان تازه کشف شده یک دختر بچه 160 هزار ساله!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معمای دندان تازه کشف شده یک دختر بچه 160 هزار ساله!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید