خبرنگاران توسعه آموزش های مهارتی از دستاوردهای انقلاب اسلامی

به گزارش وبلاگ عکس، بوشهر- خبرنگاران- مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان بوشهر گفت: توسعه آموزش های مهارتی در راستای تربیت نیروی فنی و متخصص و مهارت آموزی جوانان جویای کار همواره از سیاست های راهبردی نظام انقلاب اسلامی بوده و ارائه سالانه 3میلیون و 700 هزار نفر ساعت آموزش بیانگر توجه به این آموزش هاست.

خبرنگاران توسعه آموزش های مهارتی از دستاوردهای انقلاب اسلامی

عبدالمجید دراهکی روز چهارشنبه در گفت و گو با وبلاگ عکس اضافه کرد: اگر چه سابقه آموزش های فنی و حرفه ای در ایران عمری بیش از یک سده دارد اما توسعه و پرداختن به فراگیری این آموزش ها به دوران بعد از انقلاب برمی شود به نحوی که امروز علاوه بر دانشگاه ها و مدرسه ها در دورترین مناطق روستایی و عشایری، مناطق حاشیه نشین، زندان ها و پادگان ها و حتی در مراکز صنعتی بزرگ نیز نام و نشانی از آموزش های مهارتی دیده می شود.

وی یادآورشد: براساس آمارها بیش از 78 درصد نیروهای جوان استان که مهارت های فنی و حرفه ای را فرا گرفته اند مشغول به کار شده اند و این بیانگر نقش و اهمیت فراگیری آموزش های مهارتی در ایجاد اشتغال است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان بوشهر گفت: تا پیش از انقلاب اسلامی حرفه آموزی به صورت سازمان یافته وجود نداشت و پس از پیروزی انقلاب برخی از آموزش های مهارتی به صورت محدود در قالب صندوق مهارت آموزی در سه رشته جوشکاری، برق و خیاطی ارائه می شد.

دراهکی اضافه کرد: با تغییر و تحولات پیش آمده به خصوص در حوزه صنعتی، صنایع دریایی، نیروگاه و از دهه 70 با راه اندازی پارس جنوبی توجه مسئولان به سمت ارائه آموزش ها برای تامین بنگاه های صنعتی و تربیت نیروی متخصص به صورت متمرکز معطوف شد.

وی ادامه داد: به همین دلیل تمرکز استان بوشهر در بخش آموزش های مهارتی در 2 رشته صنایع دریایی وآبزیان متمرکز شد.

به گفته دراهکی در زمان حاضر پنج هزار و 700 استاندارد آموزشی در چهار بخش کشاورزی، فرهنگ و هنر، خدمات و صنعت در کشور وجود دارد که کمترین استانداردها معادل 20 درصد مربوط به دریا و گاز است و امروز با تلاش کارشناسان استان بوشهر 70 استاندارد در بخش شیلات، 30 استاندارد در زمینه بندر، 210 استاندارد در حوزه گاز و 15 استاندارد در زمینه پتروشیمی تدوین شده و تا به امروز استانداردهای شیلات و گاز تصویب و مابقی نیز در مرحله طی کردن مراحل ثبت هستند.

وی ادامه داد: از کل استانداردهای آموزشی استان بوشهر مجوز برگزاری همه استانداردهای آموزشی را دارد اما با توجه به زیرساخت های موجود از این شمار یک هزار و 340 استاندارد به صورت فعال آموزش داده می شود و 680 استاندارد نیز به صورت ادواری است.

توسعه نهضت مهارت آموزی

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان بوشهر گفت: برای مقابله با بی سوادی مهارتی نهضت مهارت آموزی در این استان راه اندازی و توسعه می یابد و اجرای پیروز این نهضت به مشارکت اجتماعی نیاز دارد.

دراهکی گفت: شرط رونق کسب و کار، اشتغال مولد و توسعه پایدار همراه بودن مهارت فنی و دانش نظری با هم است در این ارتباط در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته مهارت های فنی و حرفه ای از شروع دوره ابتدایی تا خاتمه تحصیلات دانشگاهی در کنار آموزش علمی و نظری استقرار دارد و زمینه ساز توسعه است.

مدیرکل فنی و حرفه ای استان بوشهر گفت: امروز 40 درصد بیکاران کشور را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند و فرد بعد از 16 سال تحصیل وقتی وارد بازار کار می شود متوجه خلأ عمیق نداشتن مهارت فنی شده به همین دلیل 70 درصد کارآموزان فنی و حرفه ای امروز از جامعه دانشگاهی هستند.

دراهکی اضافه کرد: بر اساس تفاهم نامه منعقد شده با دانشگاه های استان 9 کارگاه آموزشی در دانشگاه خلیج فارس، هفت کارگاه در دانشگاه آزاد و 9 کارگاه در دانشگاه علمی و کاربردی استان بوشهر راه اندازی و دانشجویان در کنار درس های تئوری خود یک مهارت نیز کسب می کنند.

تقویت زیرساخت های مهارت آموزی

دراهکی ادامه داد: راه اندازی مرکز ملی مهارت گاز کشور در عسلویه استان بوشهر با 40 درصد پیشرفت فیزیکی و سه میلیارد تومان اعتبار از جمله زیرساخت های فراهم شده در این استان است .

وی راه اندازی مرکز ملی مهارت صنایع دریایی، بندری و شیلاتی در سه فاز در شهرستان دیر را از جمله دیگر پروژه های زیرساختی استان بوشهر اعلام کرد و گفت: این پروژه در زمینی به مساحت 11 هزار مترمربع با 45 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که برای راه اندازی فاز نخست آن 6 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.

دراهکی دومین مرکز آموزش تربیت مربی کشور در کنگان را از دیگر اقدام های سازمان آموزش فنی و حرفه ای در استان بوشهر اعلام کرد که با سه میلیارد تومان اعتبار و 60 درصد پیشرفت فیزیکی در دست احداث است.

وی با اشاره به تاسیس مرکز ارائه آموزش های مدون در زمینه هتل داری و بومگردی ها در مرکز استان گفت: همچنین مرکز تخصصی کشاورزی و نخیلات در قالب طرح اقتصاد مقاومتی در دشتستان مطرح شده که در صورت تصویب تامین اعتبار می شود.

بوشهر مقام نخست کشور در آموزش مهارت به سربازان

دراهکی ادامه داد: یکی از دستاوردهای مهم دولت تدبیر و امید در بخش مهارت آموزی سوق دادن مهارت های فنی و حرفه ای در پادگان ها است که استان بوشهر از سه سال گذشته تا به امروز در این زمینه مقام اول را کسب کرده است.

وی اضافه کرد: در این ارتباط از سال 1397 تا به امروز بیش از 14 هزارو 500 سرباز در استان بوشهر آموزش های مهارتی را فراگرفته اند و سال جاری نیز چهار هزار و 200 نفر به این آمار اضافه کرده می شود.

دراهکی ادامه داد: تا به امروز 67 کارگاه آموزشی در محیط واقعی کار برای سربازان در استان بوشهر راه اندازی شده و 22 کارگاه دیگر نیز قرار است در سال جاری ایجاد شود.

رویکرد دولت تدبیر و امید توسعه مهارت روستاییان

دراهکی گفت: یکی از برنامه های مهم دولت برای رونق روستاها و جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها مهارت آموزی جوانان این مناطق است که تا به امروز 127 کارگاه مختلف در این ارتباط در روستاهای استان بوشهر راه اندازی است و مسابقه های آزاد مهارت در بخش گلیم و صدف برگزار شده است.

وی یادآور شد: همچنین تفاهم نامه ای بین آموزش فنی و حرفه ای فرمانداری و دفتر روستایی نیز بسته شده و براین اساس 70 کارگاه آموزشی در 70 روستا متناسب با ظرفیت و اشتغال زایی آنها برگزار می شود.

مدیرکل آموزش فنی وحرفه ای استان بوشهر اظهار کرد: براساس آمار موجود تا خاتمه سال 1392 در مجموع 19 هزار نفر آموزش های مهارتی را در استان بوشهر فراگرفته بودند که در دولت تدبیر و امید این آمار به 303 هزار نفر افزایش می یابد.

وی شمار مرکز دولتی آموزش فنی وحرفه ای در استان بوشهر 15 مرکز اعلام کرد که از این شمار چهار مرکز در دولت تدبیر و امید راه اندازی شده است و علاوه براین 206 آموزشگاه آزاد خصوصی نیز در این استان است.

اشتغال به کار 78 درصد از مهارت آموزان

دراهکی اعلام کرد: شرکت در دوره های مهارت آموزی ضامن اشتغال آینده نوجوانان و جوانان است طوریکه اکنون 78 درصد از افرادی که مهارتی را در آموزشگاه های فنی و حرفه ای این استان فراگرفته اند، شاغل هستند.

وی ادامه داد: بنگاه های اقتصادی که در آینده شکل می گیرند هزینه و زمان خود را صرف آموزش مجدد نیروها نمی کنند و تخصص و مهارت افراد بیش از مدرک مورد توجه قرار می گیرد بنابراین کسب یک مهارت می تواند تضمین کننده آینده افراد باشد.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران توسعه آموزش های مهارتی از دستاوردهای انقلاب اسلامی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران توسعه آموزش های مهارتی از دستاوردهای انقلاب اسلامی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید