سبزی که سرطان سینه را از شما دور می نماید
به گزارش وبلاگ عکس، پیشگیری از سرطان سینه می تواند بخش عظیمی از نگرانی بانوان را کاهش دهد. با تغذیه مناسب از این بیماری خود را ایمن کنید.
به گزارش وبلاگ عکس به نقل از نمناک، نگاهی به طبیعت که بیاندازیم به وضوح خواهیم دید که پروردگار حکیم درمان هر درد و لازمه جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری های سخت و کشنده را در دل طبیعت برای انسان قرار داده است. میوه ها و سبزیجاتی که برای هر بخش از بدن فواید بینظیری دارند. زیبایی و سلامت با این خوردنی های طبیعی ساده و بی دردسر است. این ها را گفتیم تا در یک گزارش نتیجه جدیدترین مطالعات بر روی هویج برای پیشگیری از ابتلا به سرطان ها به خصوص سرطان سینه زنان را توضیح دهیم.
آیا هویج کلید پیشگیری از سرطان سینه است ؟
هنگامی که صحبت از پیشگیری سرطان سینه می گردد، هویج و سایر سبزیجات با رنگ قرمز روشن، زرد و نارنجی سلاحی مخفی در برابر این بیماری محسوب می شوند. طبق آنالیز بیش از 3000 زن ، یک ترکیب موجود در هویج می تواند احتمال ابتلا به سرطان سینه را تقریبا تاً 60 درصد کاهش دهد. این ترکیب بتاکاروتن است و به محافظت در برابر شکل خاصی از سرطان سینه یاری خواهد نمود.
این مطالعه نشان داد زنانی که در خون خود سطوح بالاتری از بتاکاروتن داشتند، در مقایسه با زنانی که سطح پایین تری داشتند، خطر ابتلا به سرطان سینه منفی با ER را 59 درصد کاهش داده است.
کارتنوئید
ترکیبی دیگر کارتنوئید می باشد که رنگدانه ای محلول در چربی بوده و در میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامینA وجود دارد. این رنگدانه به عنوان آنتی اکسیدانی قوی، سلول ها و بافت های بدن را از حمله رادیکال های آزاد بدون اکسیژن محافظت می نماید همچنین در تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن و ارتباط سلول به سلول موثر است.
در چندین مطالعه جداگانه دانشمندان ارزش های رژیم غذایی غنی از کاروتنوئید را حتی برای زنان مبتلا به سرطان بدخیم سینه تایید نموده اند. در بین 5450 زن یائسه که طی یک دوره 8 ساله مورد مطالعه قرار گرفتند؛ افرادی که از سبزیجات کاروتنوئیدی بیشتر مصرف می کردند، خطر ابتلا به سرطان بدخیم سینه را تقریباً 50 درصد کاهش داده بودند. علاوه براین، یک مطالعه منتشر شده نیز نتیجه گرفت که رژیم غذایی غنی ازکاروتنوئید می تواند از بازگشت سرطان سینه جلوگیری کند.
ضروری است بدانید که کاروتنوئیدها زیرمجموعه هایی دارند شامل :
الفا کاروتن ها
یکی دیگر از ترکیبات مرتبط، آلفا کاروتن می باشد که خطر سرطان را حدود 39 درصد کاهش می دهد. طبق گفته انستیتوی تحقیقات، سرطان سینه منفی ER نوعی از سرطان سینه است که درمان آن سخت است زیرا سرطان دراین نوع به خوبی به هورمون درمانی پاسخ نخواهد داد.
در بین سبزیجات، هویج بالاترین میزان بتاکاروتن را داراست. این فیتوشیمیایی قدرتمند در هویج خام و پخته شده و همچنین در آب هویج وجود دارد ، بنابراین گزینه های زیادی در خصوص ترکیب هویج در رژیم غذایی وجود خواهد داشت. کدو تنبل، سیب زمینی شیرین، فلفل قرمز، گوجه فرنگی، اسفناج، کلم و سایر سبزیجات دارای برگ تیره سرشار از بتاکاروتن می باشند.
کاهش سرطان سینه منفی ER با مصرف این غذاها موثر است و فقط حدود یک سوم از موارد سرطان سینه شامل تومور های منفی ER می گردد. رژیم غذایی از بسیاری جهات بر سلامتی شما تأثیر می گذارد از جمله کاهش خطر ابتلا به انواعی از سرطان ها.
بتاکاروتن
مصرف یک رژیم غذایی سرشار از بتا کاروتن می تواند به حفظ سرطان سینه منفی ER یاری کند.
لیکوپن
در برخی موارد، پخت و پز قابلیت دستیابی به کاروتنوئیدها را افزایش می دهد. لیکوپن کاروتنوئیدی است که در حقیقت پس از پخته شدن برای بدن انسان قابل استفاده تر می گردد. لیکوپن در گوجه فرنگی، هندوانه و پاپایا یافت می گردد.
چنانچه در بخش سلامت اشاره شده است محققان هنوز خاصیت محافظت نمایندگی سرطان را در غذاهای غنی از کاروتنوئید شناسایی ننموده اند اما نقش آن ها را در بهبود ارتباط سلول کشف نموده اند. اعتقاد براین است که کاروتنوئید ها نقش مهمی در فراوری مثل زنان نیز دارند. همچنین خوردن غذا های حاوی مولکول های ویتامین A که به نام رتینول شناخته می شوند از سینه در برابر سرطان محافظت می نمایند. رتینول ها به وفور در جگر، کره و تخم مرغ یافت می شوند.
تحقیقات نشان می دهد که یک ماده غذایی موجود در هویج و سیب زمینی شیرین می تواند یک سلاح حیاتی علیه سرطان سینه در مراحل اولیه باشد. رتینوئیک اسید مشتقی از ویتامین A است که به جوان سازی پوست یاری و نسخه ضعیف آن در کرم های ضد چروک صورت استفاده می گردد. این ماده شیمیایی بر رشد سلولی، تکثیر و بقا نیز اثر می گذارد.
دانشمندان در خصوص نقش کلیدی که توسط ژنی که ویژگی های ضد سرطانی رتینوئیک اسید را فعال می نماید نتایجی کسب نموده اند. این ژن یک مولکول گیرنده به نام RAR بتا را رمز گذاری می نماید و هنگام تماس با رتینوئیک اسید اثرات بیولوژیکی را رها می نماید. این تغییرات در فعال سازی ژن توسط نوعی اصلاح شیمیایی به نام متیلاسیون ایجاد شده اند که شامل اضافه شدن یک گروه متیل به DNA می گردد. رتینوئیک اسید فرم اکسید شده ویتامین A می باشد و در عملکرد ویتامین A نقش جزئی دارد.
منبع: جام جم آنلاین