طرز تهیه برنج کته (دمی) به 3 روش ساده و قالبی ، نکات مهم کته

به گزارش وبلاگ عکس، درست کردن برنج کته ایرانی که شفته نشود و به قول معروف دان دربیاید، فوت و فن هایی دارد که حتما باید آن ها را رعایت کنید. در از مجله خبرنگاران ، طرز تهیه برنج کته ساده و قالبی را به همراه فوت و فن های طلایی برنج دمی ایرانی، به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه برنج کته (دمی) به 3 روش ساده و قالبی ، نکات مهم کته

افراد زیادی بر این باورند که طرز تهیه برنج کته یا برنج دمی ایرانی نسبت به راحت تر است. اما در این میان چند نکته طلایی وجود دارد. برای مثال در طرز تهیه برنج کته ای، بهتر است به نوع برنجی که انتخاب می کنید هم توجه کنید. چون زمان پخت انواع برنج (ایرانی، هندی، آمریکایی، پاکستانی و …) فرق دارد. ضمناً با چند بار آزمون و خطا می توانید برترین روش پخت برنج دمی را پیدا کنید. پیشنهاد می کنیم برنج کته را حتما در جا دهید.

طرز پخت برنج کته ایرانی (روش اول)

زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

زمان مورد احتیاج برای پخت برنج ایرانی کته: 45 دقیقه

میزان انرژی برنج کته در 100 گرم: 250 کالری

مواد لازم برای تهیه برنج ایرانی دمی به روش رستورانی

  • برنج ایرانی: 4 لیوان دسته دار فرانسوی
  • آب: 6 لیوان دسته دار فرانسوی
  • روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک: 1 قاشق غذاخوری (یا به میزان لازم)

مراحل طرز تهیه برنج دمی یا کته

مرحله اول: برنج را بشویید و بخیسانید

در اولین مرحله از طرز تهیه برنج کته ای، برنج را دو تا سه مرتبه بشویید و در اندازهی آب خیس کنید. برای خیساندن برنج ایرانی، حداقل 15 دقیقه و برای برنج خارجی و دانه بلند 30 دقیقه زمان کافی است. اگر مدت زمان خیس خوردن برنج بیشتر از این باشد هم ایرادی ندارد ولی بر زمان پخت برنج تاثیر دارد.

در صورت تمایل می توانید انواع از جمله و از برندهای باکیفیت را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای تهیه کنید.

مرحله دوم: برنج را در آب و نمک بجوشانید

موقع پخت، آبی که برنج را در آن خیسانده اید، دور بریزید. در یک قابلمه نمک و آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب بجوشد. برنج را به آن اضافه کنید. روی برنج در هنگام جوشیدن، کف تشکیل خواهد شد، این کف را می توانید دور بریزید تا رنگ برنج در خاتمه سفید و روشن باشد. در طول زمان جوشیدن آب، درب قابلمه را باز بگذارید.

در صورت تمایل می توانید و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای تهیه کنید.

مرحله سوم: برنج را دم کنید

بعد از اینکه آب برنج کاملا بخار شد، آن را از اطراف جمع کنید و در وسط قابلمه به شکل مخروطی دربیاورید. روی قابلمه دم کنی بگذارید. 2 دقیقه بعد که فضای داخل قابلمه بخار گرفت، حرارت را روی خیلی ملایم تنظیم کنید تا کته به خوبی دم بکشد. بعد از 35 تا 40 دقیقه برنج شما دم می کشد.

طرز تهیه برنج کته (روش دوم)

در این مدل پخت برنج دمی، احتیاجی به استفاده از آب جوش نیست و حتی احتیاجی نیست برنج را به صورت پیمانه ای در آب بریزید.

مرحله اول: برنج را در آب سرد بریزید

مانند روش قبل، در این روش هم بهتر است حتما برنج را از قبل بخیسانید و موقع پخت، آبی که برنج را در آن خیس نموده بودید دور بریزید. در یک قابلمه مناسب، برنج را بریزید. برنج را در کف قابلمه به صورت یکدست بریزید که برنج روی سطح آن در یک راستا باشد.

مرحله دوم: آب را به برنج اضافه کنید

انگشت اشاره خود را روی سطح برنج بگذارید و آب را اضافه کنید. اضافه کردن آب را تا جایی ادامه دهید که به یک بند انگشت برسد. در این روش از آب سرد بهره ببرید. احتیاجی به آب ولرم یا جوشیده نیست. اگر برنج تان از نوع هندی است، میزان آب را به 1/5 بند انگشت برسانید.

مرحله سوم: نمک و روغن را اضافه کنید

نمک و روغن را بعد از ریختن آب در قابلمه، اضافه کنید و شعله را روشن کنید. حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد. بعد از جوشیدن، حرارت را روی میانه تنظیم کنید. درب قابلمه را روی آن بگذارید و صبر کنید که آب برنج تمام شود.

مرحله چهارم: حرارت را کم کنید تا کته دم بکشد

بعد از تمام شدن آب برنج، برنج را وسط قابلمه به شکل مخروطی جمع کنید، روی برنج با خاتمهی یک قاشق چند سوراخ ایجاد کنید. دم کنی را روی قابلمه بگذارید. صبر کنید فضای داخل قابلمه بخار کنید و یک تا 2 دقیقه بعد، حرارت را روی ملایم بگذارید. 40 دقیقه صبر کنید تا برنج کته دم بکشد.

طرز تهیه برنج کته ای قالبی در فر (روش سوم)

درست کردن یا برنج دمی قالبی معمولا برای مهمانی ها، مجلسی و مناسب تر است، تهیه برنج دمی قالبی دردسر خاصی هم ندارد ولی درنهایت برنج کته شما بسیار شکیل و زیبا خواهد شد.

مرحله اول: برنج را در آب و نمک و روغن بجوشانید

برای درست کردن کته قالبی رستورانی قبل از هر کاری فر را روی دمای 250 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود. برنج را مانند روش اول و دوم بعد از خیس کردن در آب و نمک و روغن بجوشانید تا حدی که آب آن بخار شود. سپس به میزان 1 یا 2 قاشق غذاخوری زعفران به آن اضافه کنید و کمی به هم بزنید، در حدی که دانه های برنج نشکنند.

در صورت تمایل برای تهیه و به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی می توانید خرید خود را از فروشگاه های همیشه تخفیف انجام دهید.

مرحله دوم: برنج را در قالب بریزید

یک قالب مافین یا قالب ساده را چند دقیقه در فر قرار دهید تا گرم شود. سپس آن را از فر خارج نموده و کف آن را چرب کنید. کمی ماست به برنج اضافه کنید تا چسبندگی کته بیشتر شود. مثلا به ازای 3 پیمانه برنج، 1/3 پیمانه ماست (ماست غیر ترش و کم چرب) اضافه کنید.

مرحله سوم: روی قالب را با فویل بپوشانید و در فر بگذارید

قالب یا قالب ها را با برنج پر و روی برنج را صاف کنید. یک تکه کره یا اندازهی روغن هم روی سطح برنج در هر قالب بریزید. روی قالب را با فویل نازک آلومینیومی بپوشانید. با چنگال، چند سوراخ روی فویل ایجاد کنید تا برنجتان به هم نچسبد. درب فر را ببندید. بعد از 15 دقیقه، حرارت فر را روی 200 درجه تنظیم کنید. 30 دقیقه بعد، فویل را از روی قالب بردارید و در صورت پخته بودن برنج، قالب را از فر خارج کنید. برنج کته قالبی را در ظرف مناسب برگردانید و سرو کنید.

بیشتر بخوانید طرز تهیه دمپختک

فوت و فن های طرز تهیه برنج ایرانی کته ای یا دمی

نکاتی درباره شستن و خیساندن برنج

  • اگر برنجتان به زمان پخت خیلی کمی احتیاج دارد و قبلا این موضوع را متوجه شده اید، لازم نیست قبل از پخت، آن را بخیسانید. یا زمان کمی را به این کار اختصاص دهید. ضمناً در آب برنجتان از کمی نمک هم بهره ببرید تا برنج حین پخت له نشود.
  • شستن برنج قبل از خیساندن و پخت یاری زیادی به شکل و طعم برنج می نماید. اگر برنج را از قبل بشویید، هنگام پخت شکل ظاهری خود را بیشتر حفظ می نماید و دانه دانه در می آید، ضمناً رنگ آن هم سفیدتر خواهد شد. علاوه بر این گرد و خاک احتمالی گرفته و طعم برنج بهتر می شود. پیشنهاد می کنیم مقاله روش های جلوگیری از شفته شدن کته را هم بخوانید.
  • آبی که برنج را در آن خیس می کنید نباید دمای زیادی داشته باشد. بهتر است از آب سرد بهره ببرید یا ولرم.
  • می توانید آب برنج را دور نریزید و از خواص لعاب برنج حسابی بهره ببرید.
  • اگر به آبی که برنج را در آن خیس نموده اید، کمی آب لیموترش اضافه کنید، رنگ برنج بعد از پخت شفاف و سفیدتر خواهد شد.
  • مدت زمانی که برای خیساندن برنج ایرانی اختصاص می دهید باید کمتر از برنج هندی باشد. بعلاوه اگر از برنج نیم دانه استفاده می کنید، زمان پخت و خیساندن برنج را کاهش دهید.
  • اگر برای درست کردن برنج دمی از برنج دودی استفاده می کنید، زیاد آن را نشویید چون عطر خود را تا حدی از دست می دهد. برای پخت هم نسبت 1 به 3 را رعایت کنید. یعنی به ازای 3 پیمانه برنج ایرانی یا خارجی، یک پیمانه برنج دودی بهره ببرید.

نکاتی درباره طرز تهیه برنج کته در انواع ظروف پخت

  • قابلمه ای که برای پختن کته انتخاب می کنید، باید سایز مناسبی داشته باشد. مثلا برنج قبل از پخت را که در آن می ریزید، حدود 1/3 حجم قابلمه را اشغال کند و بقیه فضا خالی باشد. در غیر این صورت احتمال شفته شدن و چسبیدن دانه های برنج زیاد است.
  • در طرز تهیه برنج کته ای در پلوپز، یک پیمانه بیشتر از میزان برنج، آب اضافه کنید. مثلا برای 4 پیمانه برنج (هر پیمانه ای که استفاده می کنید)، 5 پیمانه آب بریزید.
  • در طرز تهیه برنج کته ای با پلوپز نیز اجازه دهید ابتدا آب، جوش بیاید و بعد برنج را اضافه کنید. بقیه مراحل را مانند روش های بالا ادامه دهید.
  • در طرز تهیه برنج کته ای قالبی در فر، برای بیرون آوردن کته از قالب، کف قالب را چند دقیقه در آب سرد قرار دهید و بعد آن را در یک سینی برگردانید.

بیشتر بخوانید طرز تهیه استامبولی پلو قالبی

نکات کلیدی دیگر در تهیه برنج دمی

  • اندازه روغنی که در هنگام پخت کته اضافه می کنید، نباید زیاد باشد چون به شفته شدن برنج منتهی می شود. به ازای هر پیمانه برنج، 1/2 قاشق غذاخوری روغن کافی است.
  • معمولا میزان نمکی که در طرز تهیه برنج دمی استفاده می کنید، باید برای 2 پیمانه برنج، 1 قاشق غذاخوری سرخالی باشد. البته این میزان، به طبع و سلیقه شما هم بستگی دارد.
  • برنج را هنگام جوشیدن به هم نزنید چون دانه های آن خرد و در نهایت شفته خواهد شد.
  • اجازه دهید آب داخل قابلمه در حدی بجوشد که کف قابلمه اندازه خیلی کمی آب بماند.
  • بعد از جوشیدن آب، اگر هنوز دانه های برنج سفت هستند، کمی آب جوش داخل قابلمه بریزید و صبر کنید تا دوباره برنج با آب، جوش بخورد.
  • استفاده از دم کنی برای در قابلمه هم باعث می شود کته شما زودتر بپزد و هم از شفته شدن کته جلوگیری می نماید. چون در این صورت آبی که بخار شده است، جذب پارچه می شود و دوباره به داخل برنج برنمی شود.
  • اگر می خواهید کته شما ته دیگ داشته باشد، بعد از این که آب برنج تمام شد و جوشید، در یک قابلمه دیگر اندازهی روغن بریزید و ته دیگ دلخواه (نان، سیب زمینی، کنجد و …) را بریزید. سپس برنج را به آن قابلمه منتقل کنید. پیشنهاد می کنیم مقاله طرز تهیه برنج کته بدون ته دیگ را هم بخوانید.
  • برای جدا کردن ته دیگ، بعد از پخت کته، حرارت را قطع کنید. 3 تا 4 دقیقه صبر کنید و درب قابلمه را هم برندارید. بعد از اینکه برنج کمی سرد شد، ته دیگ آن به راحتی جدا می شود.

سوالات متداول

چرا باید برنج ایرانی را کته درست کنیم؟

در طرز تهیه برنج کته کلیه مواد مغذی و ویتامین های برنج ایرانی حفظ می شود. از طرف دیگر برنج کته طبع متعادلی دارد و برای بیماران دیابتی نیز گزینه بهتری است.

برای برنج ایرانی به صورت کته چقدر آب بریزیم؟

برای طرز تهیه برنج دمی مجلسی باید به ازای هر پیمانه برنج یک پیمانه آب اضافه کنید و در خاتمه باید یک پیمانه آب اضافه بر تعداد پیمانه های برنج نیز در قابلمه بریزید. به طورکلی برای میزان گیری اندازه برنج معمولا میزان آب باید یک بند انگشت بالاتر از برنج باشد. برای برنج هندی این میزان یک و نیم بند انگشت است.

طرز تهیه برنج کته بدون خیساندن چگونه است؟

در طرز تهیه برنج کته مثل برنج آبکش آن هم بدون خیساندن باید برنج را با اندازهی آب در قابلمه بریزید. اندازه آب یک و نیم بند انگشت روی برنج باشد. سپس شعله گاز را زیاد کنید تا آب آغاز به جوشیدن کند. صبر کنید تا آب اضافه برنج بخار شود. سپس شعله گاز را یاری کنید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید برنج برای حدود 40 دقیقه دم بکشد.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه برنج کته (دمی) به 3 روش ساده و قالبی ، نکات مهم کته" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه برنج کته (دمی) به 3 روش ساده و قالبی ، نکات مهم کته"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید