غذای خوشمزه و ساده ای که برای کبد معجزه می نماید
به گزارش وبلاگ عکس، سیب زمینی آب پز به علت ویتامین ها و مواد معدنی مهمی که دارد، برای کبد بسیار مفید است.
به گزارش وبلاگ عکس، سیب زمینی آب پز فواید زیادی برای کبد دارد، زیرا به طور طبیعی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی به ویژه پتاسیم، فسفر و ویتامین هایی مانند ویتامین B کمپلکس و ویتامین C است. کالری و چربی کمی دارد و محتوای بالای فیبر آن ها به احساس سیری یاری می نماید.
برخلاف تصور رایج، سیب زمینی باعث افزایش وزن نمی گردد، مگر اینکه کره یا خامه ترش را به آن اضافه کنید که در این حالت کالری و چربی را به اندازه قابل توجهی افزایش می دهد؛ بنابراین اگر در کوشش برای کاهش وزن هستید، آن را با گیاهان یا ادویه های کم کالری مزه دار کنید.
فواید سیب زمینی آب پز برای کبد
یک سیب زمینی به وزن 300 گرم حاوی:
261 کالری
6 گرم پروتئین
0.3 گرم چربی
5 گرم فیبر
3 گرم شکر طبیعی
جوشاندن یا سرخ کردن سیب زمینی با پوست آن فوایدی را که درون آن نهفته است حفظ می نماید، اگر قبل از جوشاندن پوست آن ها جدا گردد، بسیاری از آن ها از بین می فرایند.
تیمی از محققان شیمیدان در مرکز تحقیقات ملی مصر اخیراً مطالعه ای را در خصوص فواید سیب زمینی آب پز برای کبد انجام دادند و این مطالعه نشان داد که خوردن آن به تقویت، محافظت و احیای کبد یاری می نماید.
اهمیت خوردن سیب زمینی آب پز به این علت است که سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی، سلنیوم، آهن، پتاسیم، منیزیم و بسیاری از عناصر دیگر است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد.
این مطالعه بعلاوه ثابت کرد که خوردن سیب زمینی در افزایش ایمنی افراد مبتلا به شیستوزومیازیس و محافظت از کبد تأثیر مؤثری دارد.
یکی از فواید سیب زمینی آب پز برای کبد این است که حاوی درصد زیادی از ویتامین B کمپلکس است که به بدن در تشکیل سلول های خونی یاری می نماید و از پروتئین، کربوهیدرات ها و چربی های غذایی که می خورید انرژی فراوری می نماید.
سیب زمینی آب پز موارد زیر را به بدن می رساند:
بیش از نیمی از احتیاج روزانه به ویتامین B-6 و B-6.
به علاوه حدود 30 درصد از تیامین و نیاسین مورد احتیاج بدن.
بعلاوه حاوی اندازه زیادی ویتامین C است.
سیب زمینی آب پز و پوست کنده نیمی از محتوای ویتامین C خود را از دست می دهد و تنها 25 درصد از ویتامین C مورد احتیاج روزانه را تامین می نماید.
منبع: فرارو