چند نکته مهم تغذیه ای برای بچه ها
به گزارش وبلاگ عکس، متخصص تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با هشدار نسبت به خطرات اضافه وزن و چاقی بچه ها گفت: چاقی بچه ها در سنین پیش از مدرسه به یک مشکل سلامت عمومی تبدیل شده است.
به گزارش وبلاگ عکس به نقل از ایسنا، دکتر مرجان عجمی اظهار کرد: مواجهه زودهنگام با شیوه زندگی ناسالم همچون مصرف زیاد غذاهای پرچرب، پر نمک و یا سرشار از قند و شکر مثل انواع فست فودها و شیرینی جات، آب میوه های صنعتی و نکتارها، نوشابه، آب نبات، چیپس و پفک همیشه با افزایش وزن و چاقی و ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت ملیتوس و بیماری های قلبی- عروقی در سال های بعدی زندگی مرتبط است.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه پیروی از یک برنامه غذایی متنوع و متعادل از اصول مهم یک رِژیم غذایی سالم است، اظهار کرد: مصرف گروه های غذایی مختلف در روز از جمله نان و غلات، میوه و سبزی، شیر و لبنیات، حبوبات، گوشت، مغزها و دانه ها جهت تامین احتیاج به مواد مغذی همچون کلسیم، روی، ویتامین آ، آهن، ریبو فلاوین و سایر ویتامین ها و املاح لازم است.
وی با اشاره به ابتلای بعضی بچه ها به کمبود آهن و آنمی فقر آهن، گفت: این کمبود آهن پیامدهای طولانی مدت دارد و می تواند باعث اختلال در تمرکز و توجه و عملکرد شناختی مغز گردد.
این متخصص تغذیه تاکید نمود: کمبود این ریز مغذی در بچه ها یک ساله ای که مصرف شیر جای غذای اصلی آن ها را می گیرد، شایع تر است همچنین بچه های که گوشت نمی خورند و آهن مورد احتیاج بدن را عمدتا از منابع گیاهی مثل غلات غنی شده، لوبیا و عدس دریافت می نمایند ممکن است در معرض کمبود آهن قرار بگیرند.
مدیر ترجمان دانش همگانی تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با بیان اینکه کلسیم یکی از املاح ضروری برای رشد استخوانی بچه ها است، گفت: مصرف شیر و فراورده های لبنی به میزان کافی برای پیشگیری از کمبود کلسیم مهم است.
وی یادآور شد: عنصر روی نیز یکی از عناصر مهم در رشد و تکامل است و کمبود آن علاوه بر اختلال رشد، می تواند باعث کاهش اشتها گردد. گوشت و غذاهای دریایی از منابع خوب روی در رژیم غذایی است.
عجمی ادامه داد: بچه ها ماهانه دو بار در هفته مصرف ماهی را در رژیم غذایی شان داشته باشند، به خصوص ماهی هایی که حاوی اسید چرب یا سالمون هستند.
وی افزود: بهتر است بچه ها از مواد غذایی تازه و فرآوری نشده همچون انواع مختلف سبزیجات و حبوبات مثل انواع لوبیا، عدس، مغزها، دانه ها و غلات کامل استفاده نمایند. گنجاندن این مواد غذایی در رژیم غذایی آنان حایز اهمیت است. مصرف منابع غذایی حیوانی مثل گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ و فرآورده های لبنی (شیر و ماست) نیز برای بچه ها مفید است.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه شیوع بالای اضافه وزن و چاقی در بچه ها زمینه ساز ابتلا به بیماری های مزمن در بزرگسالی است، گفت: امروزه بچه ها زمان زیادی را به تماشای تلویزیون و یا انجام بازی های رایانه ای به صورت نشسته اختصاص می دهند و همین امر باعث افزایش وزن و چاقی در این گروه سنی می گردد.
عجمی افزود: صرف زمان زیاد در زیر سقف های بسته به احتمال زیاد کمبود ویتامین د را افزایش می دهد. یکی از منابع اصلی تامین ویتامیند بدن سنتز آن به وسیله تابش مستقیم نور خورشید بر پوست است و از آنجا که مقادیر کافی این ویتامین در بدن برای عملکرد کلسیم و رشد استخوانی لازم است، توصیه می گردد این گونه سرگرمی هایی که عمدتا بدون صرف انرژی و در فضای بسته است به حدود دو ساعت در روز و کمتر محدود گردد.
مدیر ترجمان دانش همگانی تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در سرانجام یادآور شد: پیروی از اصول تغذیه سالم در خانواده و بویژه توسط مادر که نقش اصلی را در تهیه غذا برای اعضای خانواده دارد، بر سر یک سفره غذا خوردن و اهمیت دادن به وعده صبحانه نقش کلیدی در شکل گیری عادات صحیح غذایی و تغذیه سالم بچه ها دارد.
منبع: جام جم آنلاین