طرز تهیه مربای زرشک؛ مربای سرخ پاییزی
به گزارش وبلاگ عکس، مرباها با رنگ و طعم بی نظیرشان در تمامی فصول سال زینت بخش سفره صبحانه ایرانی ها هستند. در این میان فصل پاییز با میوه های رنگارنگش بهانه ای به شما می دهد تا با پخت مرباهای رنگارنگ مانند مربای هویج، سفره تان را زیباتر کنید. رنگ سرخ زرشک و شهد شیرین آن در فصل عاشقی همه چیز را برای یک صبحانه پاییزی، به درستی کنار هم می چیند. در ادامه طرز تهیه مربای زرشک را به شما خواهیم گفت تا در منزل آن را تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه مربای زرشک
- زرشک یک کیلو
- آب ولرم دو لیوان
- شکر 1.5 کیلو
- وانیل یک قاشق چایخوری دلخواه
طرز تهیه مربای زرشک
مرحله اول
میوه های زرشک را با دقت تمیز کنید و آن ها را به مدت یک ساعت داخل آب سرد قرار دهید تا گل و لای به جای مانده آن کامل از بین برود.
مرحله دوم
در ادامه طرز تهیه مربای زرشک، آن ها را آبکش کنید و اجازه دهید تا کامل خشک و آب آن ها گرفته گردد.
مرحله سوم
در این مرحله از طرز تهیه مربای زرشک، آن ها را با نیمی از شکر به صورت لایه لایه یک لایه زرشک و یک لایه شکر، داخل ظرفی برزید و برای شش ساعت داخل یخچال قرار دهید تا شکرها آب شوند.
این کار منجر یاری می نماید تا شکر بهتر به خورد زرشک ها برود.
مرحله چهارم
بعد از 6 ساعت زرشک ها را از یخچال خارج کنید. حال نوبت آماده کردن شهد است، پس شکر را با آب ولرم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا جوش بیاید.
مرحله پنجم
بعد از نیم ساعت شهد را امتحان بکنید تا به قوام رسیده باشد.
مرحله ششم
بعد از قوام آمدن شهد، زرشک ها را داخل آن بریزید و اجازه دهید که پنج دقیقه شهد به همراه زرشک ها بجوشد.
مرحله هفتم
در آخرین مرحله از طرز تهیه مربای زرشک می توانید بعد از 5 دقیقه زیر گاز را خاموش کنید و اجازه دهید که مربا سرد گردد. اگر طعم وانیل را در مربای تان دوست دارید، باید در این مرحله آن را به مربا اضافه کنید.
مربای پاییزی شما آماده است، نوش جان!
فوت و فن تهیه مربای زرشک
- از قابلمه روحی استفاده نکنید؛ رنگ مربا خوب نمی گردد.
- مخلوط شکر و آب را با قاشق چوبی هم بزنید تا شکر بهتر در آب حل گردد.
- مربای زرشک را بیش از حد هم نزنید. اجازه دهید با حرارت ملایم به قوام برسد.
- برای جلوگیری از سفت شدن مربا، کم کم به آن آب جوشیده اضافه کنید تا غلظت و قوام دلخواه را به دست بیاورد.
- در صورت ریختن زرشک داخل شهد از همان ابتدا و جوش خوردن با آن، زرشک له شده و رنگ خود را از دست می دهد، پس ابتدا شهد آن را آماده کنید.
در صورت رقیق بودن مربا بعد از خنک شدن چکار باید کرد؟
اگر مربا خیلی آبکی شده باشد، با یاری یک صافی زرشک ها را از شهد جدا کنید و آن را دوباره جوش دهید تا به غلظت مناسب برسد.
آیا میتوان برای پایین آوردن دمای مربا از یخچال استفاده کرد؟
خیر. مربا بعد از پخت باید به دمای محیط برسد.
آیا می توان در طرز تهیه مربای ز رشک از آب لیموترش استفاده کرد؟
از آب لیموترش برای شکرک نزدن بیشتر مرباها استفاده می گردد، اما برای مرباهای ترش و ملس احتیاجی به استفاده آن نیست.
علت استفاده از شکر آسیاب شده در طرز تهیه مربای زرشک چیست؟
شکر به خوبی در آب حل نمی گردد، بنابراین آن را آسیاب می نمایند تا در مواد به خوبی حل گردد، گاهی از آب ولرم برای راحت حل شدن شکر استفاده می نمایند.
منبع: کتاب کاله